Hoe zoekgeschiedenis op Instagram te verwijderen

Als je niet wilt dat je vrienden of familieleden per ongeluk je Instagram-zoekgeschiedenis zien, kun je deze het beste verwijderen.  Misschien schaam je je voor het opzoeken van bepaalde IG-profielen.  Of misschien geeft u gewoon te veel om uw privacy om iemand uw zoekgeschiedenis te laten zien.  Stappen om de zoekgeschiedenis van Instagram te verwijderen Op Android en iPhone Tik op de drie lijnen in de rechterhoek om het menu te openen. Navigeer vervolgens naar  Instellingen  . Selecteer  Beveiliging  . Tik vervolgens op  Zoekgeschiedenis  (de laatste optie in de lijst). Tik  op Alles wissen  om al uw IG-zoekgeschiedenis permanent te verwijderen. Op een computer Klik op je profielfoto en ga naar  Instellingen  . Klik daarna op  Privacy en beveiliging  . Ga naar  Accountgegevens bekijken  . Zoek de optie  Zoekgeschiedenis  en selecteer  Alles weergeven  . Druk  op Zoekgeschiedenis wissen  en bevestig uw keuze. Houd er rekening mee dat als u eenmaal de optie Alles wissen selecteert, er

Uw Google-opslagcapaciteit controleren

Gebruikers kunnen per account tot 15 GB aan gegevens op Google bewaren. Dit bedrag lijkt misschien genereus, maar Google Drive-opslag van afbeeldingen, communicatie uit het verleden en documenten neemt snel ruimte in beslag. Wat is inbegrepen in de opslaglimiet, hoeveel van uw toegestane Google-opslagruimte wordt gebruikt en hoeveel ruimte er nog beschikbaar is, wordt hier uitgelegd.


Wat zit er in de Google Storage Cap?


Weten wat wel en niet is inbegrepen in uw Google-gegevensquotum is cruciaal voordat u leert hoe u het kunt controleren.


Een Google Mail-account


Hoewel elk e-mailbericht een minimale gegevensvoetafdruk heeft, heeft uw account waarschijnlijk een groot aantal berichten. Sommige e-mails kunnen bijlagen bevatten, die meer ruimte innemen.


Dit geldt voor alle e-maildiensten, maar vooral voor Gmail. E-mails waarvan u dacht dat u ze had verwijderd, worden mogelijk nog steeds door Google gearchiveerd en nemen ruimte in beslag omdat het eenvoudiger is om e-mails te archiveren dan te verwijderen.


Google Drive


Alles wat u in uw Google Drive bewaart, inclusief downloads, documenten, spreadsheets en andere bestanden, telt mee voor uw limiet van 15 GB. U kunt uw gratis 15 GB opslagruimte gebruiken voor uw Google-documenten, -spreadsheets, -presentaties, -tekeningen, -formulieren en Jamboard-bestanden.


Google Foto's


Vóór juni 2021 stond Google onbeperkte foto-opslag toe voor wat het 'hoogwaardige' afbeeldingen noemde (nu de 'Storage Saver'-laag genoemd). Maar voorlopig tellen alle afbeeldingen die u opslaat, ongeacht hun grootte of kwaliteit, mee voor uw gratis 15 GB opslagruimte. Kies bij het opslaan van uw afbeeldingen "Storage Saver" in plaats van het originele, ongecomprimeerde formaat om ruimte te besparen.


De ondersteuningswebsite van Google somt een aantal uitzonderingen op.


Controleer uw opslaggebruik


Bezoek de Google One-website en klik op Opslag om te zien hoeveel opslagruimte je gegevens in beslag nemen en hoeveel je nog beschikbaar hebt. Je kunt een lijngrafiek zien die aangeeft hoeveel ruimte je hebt gebruikt (in verschillende kleuren) en hoeveel ruimte er beschikbaar is als je bent ingelogd op je Google-account (grijs).


Gmail gebruiken


Bovendien kunt u snel bepalen hoeveel ruimte er nog beschikbaar is vanuit uw Gmail-account. Zoek het huidige online opslagverbruik aan de linkerkant, naar de onderkant, van een Gmail-pagina door naar beneden te scrollen.


Wat gebeurt er met Gmail als de opslaglimiet is bereikt?


Gmail laat je in je inbox weten wanneer de hoeveelheid data die je verbruikt een vooraf bepaalde drempel overschrijdt. Gmail geeft de melding "U kunt geen e-mails verzenden of ontvangen omdat u geen opslagruimte meer heeft" drie maanden na het overschrijden van het opslagquotum weer.


U hebt nu toegang tot alle berichten in uw account, maar u kunt geen nieuwe e-mails verzenden of ontvangen. Verminder de hoeveelheid gegevens in uw account tot minder dan het opslagquotum om de normale functionaliteit te herstellen.


Iedereen die e-mails naar uw Gmail-adres verzendt terwijl het quotum van het account is overschreden, krijgt een foutmelding met de tekst 'Het e-mailaccount dat u probeert te bereiken, heeft het quotum overschreden'.


Doorgaans blijft de e-mailprovider van de afzender gedurende een bepaalde periode om de paar uur afleverpogingen doen. Het bericht wordt uiteindelijk afgeleverd als u gedurende die periode de hoeveelheid opslagruimte die u gebruikt, vermindert om het weer binnen de quotabeperkingen van Google te brengen. Maar zo niet, dan wordt de e-mail teruggestuurd door de mailserver. De melding "Het bericht kan niet worden verzonden omdat het account dat u probeert te bereiken, zijn opslagquotum heeft overschreden" wordt naar de afzender verzonden.


Wat gebeurt er met uw bestanden als u de limiet overschrijdt?


Google behoudt zich het recht voor om je spullen, inclusief je afbeeldingen, Gmail-berichten en Google Drive-bestanden, te wissen als je Google Drive de opslaglimiet voor twee jaar overschrijdt. U krijgt een uitgebreide waarschuwing omdat Google u herhaaldelijk zal waarschuwen als de mogelijkheid bestaat om uw inhoud te verwijderen.


Evenzo kan Google uw inhoud wissen uit uw Gmail-, Google Drive- of Foto's-accounts na twee jaar inactiviteit. Als u zich zorgen maakt over een inactief account, kunt u uw instellingen wijzigen en een betrouwbaar contact kiezen door naar de Inactieve Account Manager te gaan.


Opslagruimte vergroten of verkleinen


U kunt meer ruimte kopen of de hoeveelheid gegevens in uw account verlagen als u nog maar een paar megabytes aan opslagruimte over heeft.


Je kunt tot 30 TB extra opslagruimte van Google toevoegen om te delen tussen Gmail en Google Drive als je meer ruimte nodig hebt.


Gebruik Google's gratis Opslagbeheer op internet of in de Google One-app om je opslagruimte op een eenvoudige manier te minimaliseren. Als u deze applicatie gebruikt, kunt u eenvoudig spam-e-mails, e-mails die naar de prullenbak zijn verplaatst maar nog niet permanent zijn vernietigd, verwijderde bestanden, grote bijlagen en bestanden die Google niet kan openen, verwijderen.


U hoeft niet te zoeken naar grote bestanden om te verwijderen of om e-mailbijlagen te vinden als u Opslagbeheer hebt. Kies een categorie, verwijder de gewenste bestanden en vergroot de ruimte.


Tips voor het opruimen van prullenbak in Google Drive


Zorg ervoor dat u de Google Drive-prullenbak opruimt als u bestanden en bijlagen heeft verwijderd om ruimte te maken.


Bezoek Google Drive.


Kies Prullenbak onderaan de linkerkant.


Kies Prullenbak legen in het menu bovenaan het venster.


Selecteer voor altijd verwijderen om te bevestigen.


Als je nog steeds problemen hebt met het maken van labels in Gmail, bezoek dan onze website of Bellen Gmail Nederland.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Πώς μπορώ να μιλήσω με έναν άνθρωπο στο Google;

Hoe u kunt zien wie u volgt op Facebook

Hoe Outlook losgekoppeld van serverfout te repareren: Top 11-methoden