Hoe zoekgeschiedenis op Instagram te verwijderen

Als je niet wilt dat je vrienden of familieleden per ongeluk je Instagram-zoekgeschiedenis zien, kun je deze het beste verwijderen.  Misschien schaam je je voor het opzoeken van bepaalde IG-profielen.  Of misschien geeft u gewoon te veel om uw privacy om iemand uw zoekgeschiedenis te laten zien.  Stappen om de zoekgeschiedenis van Instagram te verwijderen Op Android en iPhone Tik op de drie lijnen in de rechterhoek om het menu te openen. Navigeer vervolgens naar  Instellingen  . Selecteer  Beveiliging  . Tik vervolgens op  Zoekgeschiedenis  (de laatste optie in de lijst). Tik  op Alles wissen  om al uw IG-zoekgeschiedenis permanent te verwijderen. Op een computer Klik op je profielfoto en ga naar  Instellingen  . Klik daarna op  Privacy en beveiliging  . Ga naar  Accountgegevens bekijken  . Zoek de optie  Zoekgeschiedenis  en selecteer  Alles weergeven  . Druk  op Zoekgeschiedenis wissen  en bevestig uw keuze. Houd er rekening mee dat als u eenmaal de optie Alles wissen selecteert, er

Hoe weet u of iemand uw Google-account heeft geopend?

Tenzij je Google voorgoed hebt afgezworen, is in ieder geval een deel van je digitale leven waarschijnlijk verweven met het bedrijf. Misschien heb je alleen een Gmail-account of vertrouw je op Google voor alles, van persoonlijke foto-opslag tot het delen van bestanden op het werk. De kans is groot dat u een aantal belangrijke gegevens heeft gekoppeld aan uw Google-account, waardoor het essentieel is dat u, en alleen u, er toegang toe heeft.


Helaas is internet een verraderlijke plek. Slechte acteurs proberen voortdurend uw verdediging te doorbreken om waardevolle persoonlijke informatie te stelen. Zelfs als u phishing-schema's probeert te vermijden en een goede wachtwoordhygiëne toepast, bestaat altijd het risico dat iemand toegang krijgt tot uw Google-account en u deze moet kunnen identificeren en verwijderen.


Je zou kunnen wachten tot Google je waarschuwt voor een nieuwe login vanaf een vreemd apparaat, maar als de inbraak al heeft plaatsgevonden, heb je de waarschuwing waarschijnlijk gemist. U kunt controleren of een van uw bestanden onlangs is geopend of controleren op gelezen e-mails waarvan u zeker weet dat u ze niet hebt geopend. Maar er is een betrouwbaardere methode om een indringer uit te roeien: Google zal ze voor u vertellen.


Hoe u alle apparaten kunt zien die zijn aangemeld bij uw Google-account


Bekijk de beveiligingspagina van Google, waar u de apparaten kunt beheren die aan uw account zijn gekoppeld. Vind het via deze link, of ga naar Beheer uw Google-account> Beveiliging, scrol omlaag en kies "Beheer alle apparaten" onder "Uw apparaten". Hier ziet u een lijst met alle apparaten die zich in de afgelopen 28 dagen hebben aangemeld bij uw Google-account. Schrik niet als u meerdere sessies op één apparaat ziet, want dat is volkomen normaal. (Als ik inlog, toont Google mijn vijf verschillende sessies voor mijn Mac.)


Blader door de verschillende apparaten die worden weergegeven, je herkent ze allemaal. Als u veel verschillende apparaten heeft, zoals computers, telefoons en tablets, ziet u ze waarschijnlijk hier. Houd rekening met de keren dat u zich bij uw Google-account heeft aangemeld terwijl u zich niet op een normale locatie bevond: als u zich tijdens een reis heeft aangemeld, ziet u hier de exacte of geschatte locatie. Als alles er goed uitziet, kunt u de pagina sluiten met de gemoedsrust dat uw Google-account veilig is.


Als u echter een apparaat ziet dat niet van u is, klikt u erop. Google zal u de details geven die het heeft, inclusief wanneer de eerste login plaatsvond, wanneer de laatste actieve sessie was, waar die sessie plaatsvond, het specifieke apparaat dat erbij betrokken was, evenals de browsers, apps en services die tijdens de sessie werden gebruikt . Bekijk de informatie zorgvuldig voordat u een beslissing neemt of deze activiteit al dan niet van u was.


Of je nu bent ingelogd op dit apparaat maar bent vergeten uit te loggen, of de login was van een vreemde op een vreemd apparaat, je hebt opties. Het snelste wat u kunt doen, is "Afmelden" kiezen, waardoor het apparaat uit de actieve sessie wordt opgestart en de gebruiker wordt gedwongen opnieuw in te loggen om toegang te krijgen tot uw account. Als dit een ongeoorloofde login was, heeft die persoon waarschijnlijk uw inloggegevens en kan hij eenvoudig opnieuw inloggen wanneer hij merkt.


Verander je wachtwoord terwijl je bezig bent


U moet dus ook zo snel mogelijk het wachtwoord van uw Google-account wijzigen. Ga terug naar de beveiligingspagina en kies onder 'Aanmelden bij Google' de optie 'Wachtwoord'. Log desgevraagd in met uw huidige wachtwoord, voer vervolgens uw nieuwe sterke, unieke wachtwoord in en voer het opnieuw in voordat u "Wachtwoord wijzigen" kiest om het te vergrendelen. Wanneer u uw wachtwoord wijzigt, logt Google u ook uit op alle apparaten in uw account, waardoor indringers niet langer uw gegevens kunnen binnendringen.


Voor meer andere informatie gerelateerd aan google bezoek onze website: Google Bellen Nederland.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Πώς μπορώ να μιλήσω με έναν άνθρωπο στο Google;

Hoe u kunt zien wie u volgt op Facebook

Hoe Outlook losgekoppeld van serverfout te repareren: Top 11-methoden